Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح‌های تحولی «خوانا»، «برنامه نویسی و سواد دیجیتال» و «اتقان» با نگاه به سند تحول بنیادین و توجه به ساحت‌های این سند در حال اجرا هستند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سند تحول بنیادین به عنوان نقشه راه برای آموزش و پرورش اهدافی دارد که آموزش و پرورش باید در جهت تحقق آن اهداف حرکت کند، معاونت‌های مختلف آموزش و پرورش هم طرح‌هایی در این زمینه طراحی و اجرا کرده اند تا گامی مثبت در راستای ساحت‌های مختلف سند تحول بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاونت آموزش ابتدایی هم سه طرح تحولی خوانا، اتقان و برنامه نویسی سواد و دیجیتال را در راستای تحقق اهداف سند تحول بنیادین طراحی کرده است که این طرح‌ها مراحل ابتدایی اجرا هستند، رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش ابتدایی روز سه شنبه در ادامه در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره اجرای برنامه‌های تحولی معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش اظهار داشت: سه بسته تحولی "خوانا"، "اتقان" و "برنامه نویسی و سواد دیجیتال" را در دستور کار قرار داده ایم.

وی افزود: بسته تحولی خوانا به آموزش مهارت‌های زبانی در تلفیق با مهارت‌های زندگی تاکید می‌کند که از طریق برنامه‌های درسی با مشارکت معلمان تهیه می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: طرح خوانا مهارت چهارگانه صحبت کردن، گوش دادن، نوشتن و خواندن را در تلفیق با سه مهارت بنیادی ادب، جرات ورزی ومسوولیت پذیری به دانش آموزان آموزش می‌دهد و فرصت‌های یادگیری را طراحی می‌کند که بر این اساس دانش آموزان به شکل تلفیقی این مهارت‌ها را تمرین کنند و به آن مسلط شوند.

حکیم زاده ادامه داد: هدف از اجرای طرح خوانا این است که رویکرد سنتی که به خواندن و نوشتن تاکید می‌کرد و بیشتر در فعالیت‌های روخوانی و رونویسی خلاصه می‌شد، تغییر کند.

وی با بیان اینکه در طرح خوانا رویکرد جدید نسبت به مهارت‌های سواد پایه وجود دارد، یادآورشد: طرح خوانا خواندن، درک مطلب، نوشتن خلاق و پرورش مهارت‌های زندگی را در تلفیق با این رویکرد‌ها در کنار تمرین، صحبت کردن، ابراز وجود و گوش کردن فعال و ایجاد ارتباط موثر در کانون توجه خود قرار می‌دهد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: طرح خوانا در سال تحصیلی گذشته، در ۵ درصد مدارس دوره ابتدایی اجرا شد و ارزیابی‌های ما از این اجرای آزمایشی حاکی از استقبال خیلی خوب دانش آموزان، خانواده‌ها و دست اندرکاران طرح بود.

حکیم زاده افزود: طرح خوانا امسال به ۱۵درصد از مدارس ابتدایی تعمیم داده شده است، در مرحله اول براساس ارزیابی‌های صورت گرفته تغییراتی ایجاد شده تا در مرحله دوم بتوان براساس نتایج کیفیت را کار را ارتقا داد.

گفتنی است بسته تحولی خوانا ابتدای دی ماه سال ۹۹ با هدف تلفیق مهارت‌های زندگی شامل ادب، جرات ورزی و مسوولیت پذیری در مهارت‌های پایه خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت‌کردن رونمایی شد.


فراگیری منطق سواد رسانه‌ای


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره بسته تحولی برنامه نویسی و سواد دیجیتال اظهار داشت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مبنی بر اینکه نباید از قله‌های پیشرفت و علم عقب بمانیم و همچنین تاثیر دنیای فناوری بر همه ابعاد زندگی این بسته تحولی طراحی و اجرا شد.

حکیم زاده افزود: با توجه به بررسی‌های انجام شده دانش آموزان براساس این طرح می‌توانند به جای درگیرشدن در آسیب‌های فضای مجازی و مصرف کننده بودن در دنیای فناوری، تولیدکنندگان خلاق و مفید باشند.

وی عنوان کرد: باید همگام با نظام‌های آموزشی پیشرو، این بسته آموزشی طراحی شد که دانش آموزان مهارت‌های برنامه نویسی و سواد دیجیتال را از همان دوره ابتدایی یاد گیرند، چراکه دانش آموزان از همان ابتدا مصرف کنندگان و جزو کاربران فناوری‌های یارانه‌ای هستند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه بهتر است دانش آموزان اصول کار دیجیتال را بیاموزند، توضیح داد: مهارت‌های تفکر محاسباتی، سواد رسانه، مهارت دیجیتال و تاثیر رایانه‌ها بر زندگی و توجه به ابعاد امنیت شبکه و اخلاقیات جزو اجزای این بسته هستند.

حکیم زاده افزود: نگاه ما به طرح تحولی برنامه نویسی و سواد دیجیتال فراگیر بوده و سعی شده که همه جنبه‌ها در این بسته را به دانش آموزان آموزش دهیم و دانش آموزان منطق سواد رسانه‌ای را فراگیرند.

وی یادآورشد: دانش آموزان بواسطه آموزش‌های طرح تحولی برنامه نویسی و سواد دیجیتال به افرادی تبدیل می‌شوند که در این حوزه خلاق فعالیت داشته باشند و از قطار علم و فناوری جا نمانند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح تحولی برنامه نویسی و سواد دیجیتال امسال در ۵ درصد مدارس ابتدایی اجرا شد، افزود: امیدواریم با توجه به ضرورت‌های آموزش این طرح در جامعه و تاکید شورای عالی فضای مجازی به این موضوع، دانش آموزان هم همگام با آموزش‌های پیشرو پیش روند.

حکیم زاده تاکید کرد: طرح تحولی برنامه نویسی و سواد دیجیتال در سال‌های آینده به تعداد بیشتری از مدارس تعمیم پیدا می‌کند.

وی درباره تاثیر آموزش‌های بسته تحولی برنامه نویسی و سواد دیجیتال در مهارت ایجاد شغل در فضای مجازی در آینده دانش آموزان اظهار داشت: زمانی که دانش آموزان فارغ التحصیل می‌شوند، بسیاری از مشاغل در دنیای فناوری تعریف می‌شود، بنابراین یکی از اهداف ما از این طرح، شناخت ابعاد تاثیر رایانه‌ها و تاثیرات آن در شغل است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: دانش آموزان در این طرح تحولی با کاربرد‌ها و تاثیرات مفید رایانه‌ها آشنا می‌شوند تا بتوانند با ارتقای بعد سواد رسانه‌ای در تلفیق با طرح بحث استفاده از فضای مجازی را فراگیرند.


اجرای طرح اتقان با نگاه تمام ساحتی به سند تحول


حکیم زاده همچنین درباره طرح تحولی اتقان توضیح داد: این بسته تحولی درباره ارتقا مهارت‌های قرآنی دانش آموزان و نوآموزان در دوره ابتدایی و پیش دبستان بسته تحولی قرآنی است که ارتقای مهارت‌های قرآنی مربیان و معلمان و دانش آموزان مد نظر قرار گرفته است.

وی ادامه داد:هدف از اجرای طرح تحولی اتقان این است که با روش‌های جذاب، معلمان و مدیران با اصول آموزش قرآن همراه شوند، روش‌های جذاب انس با قرآن برای دانش آموزان با مهارت‌های روانخوانی و روخوانی به صورت آزمایشی انجام می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: این بسته تحولی نگاه تمام ساحتی به سند تحول بنیادین دارد تا در راستای ارتقای بعد اعتقادی این مهارت‌ها را در خودمان افزایش دهیم.

گفتنی است طرح «اتقان» در آذر ماه سال ۹۹ به منظور ارتقای توانمندی‌های قرآنی آموزگاران و عوامل مدارس ابتدایی با اجرای معاونت آموزش ابتدایی و سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی رونمایی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طرح های تحولی مدارس سند تحول بنیادین سواد دیجیتال معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش سند تحول بنیادین دانش آموزان سواد رسانه فضای مجازی بسته تحولی طرح خوانا اجرای طرح حکیم زاده مهارت ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۴۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین

به گزارش همشهری آنلاین، علی پارسانیا؛ مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد هماهنگی و راهبری اجرای سند تحول بنیادین در روزنامه همشهری نوشت، ‌سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال۱۳۹۰ توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. این سند شامل ۸هدف کلان، ۲۳هدف عملیاتی و ۱۳۱راهکار است. در فصل هشتم سند، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است برنامه‌های زیرنظام‌های این سند را ظرف مدت یک‌سال آماده کند و در شورای‌عالی آموزش و پرورش به تصویب برساند که متأسفانه این یک‌سال در عمل حدود ۱۰سال به‌درازا کشید و احتمالا یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با معلمان (اردیبهشت۱۴۰۳) فرمودند در یک دوره‌ای این سند در کشو گذاشته شد، همین تعلل بیش ازحد در تدوین و تصویب زیرنظام‌ها باشد. خاطرم هست که ایشان چند سال پیش فرمودند تا چه زمانی ما باید منتظر تصویب این زیرنظام‌ها بمانیم!؟
یکی از عوامل مهم دیگری که اجرای سند تحول را با اختلال جدی مواجه کرده بود، فقدان یک نقشه‌راه اصولی برای اجرای سند بود. وقتی که نقشه‌راه نداشته باشید، نمی‌دانید که در هر سال باید روی چه برنامه‌هایی تمرکز کنید و در هر برنامه باید چه شاخص‌هایی را محقق کنید؛ بنابراین اجرای سند به‌صورت طبیعی به سلیقه مدیران وابسته خواهد شد. وقتی نقشه‌راه نباشد، نظام آموزشی به‌جای ارائه گزارش وضعیت نسبت به هدفی که باید به سمت آن حرکت کند، گزارش فعالیت می‌دهد، بدون اینکه مشخص باشد این فعالیت‌ها چقدر اثربخش بوده‌اند. در فقدان نقشه‌راه مشخص نیست که سازوکار واپایش و نظارت بر اجرای سند در وزارتخانه و توسط نهادهای نظارتی مانند شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به چه صورت است و به‌تبع، کیفیت نظارت به‌شدت افت می‌کند. علاوه‌براین، در فقدان نقشه‌راه، قادر به تعریف برش‌های کاری ستادی، استانی، منطقه‌ای و مدرسه‌ای نیستیم. به‌نظر می‌رسد به همین دلایل است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در دیدار اردیبهشت‌ماه یک‌سال پیش (اردیبهشت۱۴۰۲) خطاب به مسئولان آموزش و پرورش فرمودند که دلیل اینکه نتایج اجرای سند در میدان عملیات تربیت مشاهده نمی‌شود، این است که سند یک نقشه‌راه دارای شاخص و زمان انجام ندارد.
بلافاصله پس از دیدار پارسال، وزیر آموزش و پرورش جلسه‌ای تشکیل دادند و مقرر شد فرایند تدوین سند آغاز شود. در ابتدا تمام زحمات سال‌های گذشته مرور شد که ازجمله می‌توان به نقشه‌راه سال۱۳۹۳ و نقشه راه۱۳۹۷ و همچنین بسته‌های تحولی سال۱۳۹۸ اشاره کرد. هر کدام از این موارد نقاط قوتی داشتند که ما سعی کردیم این نقاط قوت را حفظ کنیم؛ درعین‌حال نقاط ضعف جدی نیز وجود داشت که باید برطرف می‌شد؛ ازجمله می‌توان به همپوشانی و ناهمترازی برخی برنامه‌های زیرنظام‌ها، کثرت برنامه‌ها، فقدان شاخص برای برنامه‌ها و فقدان تعریف سازوکار کارآمد برای واپایش و نظارت بر اجرای سند تحول اشاره کرد. براساس این آسیب‌شناسی، پس از تلاشی حدودا یک‌ساله، نقشه‌راهی آماده شد و مجموعه برنامه‌های زیرنظام‌های سند را در قالب حدود ۱۷۵پروژه (واحدهای عملیاتی غیرمتداخل قابل اجرا و پی‌جویی)، بازآرایی کرد. برای تک‌تک این پروژه‌ها شاخص‌های فرایندی و پیامدمحوری تعیین شد که براساس رابطه پیش‌نیازی و هم‌نیازی پروژه‌ها و همچنین ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها، در طول ۱۰سال توزیع شدند. همچنین سازوکار مفصلی برای راهبری، واپایش و نظارت بر اجرای سند طراحی شد که در فصل چهارم نقشه تبیین شده است. در پایان نیز در ۵فروردین‌ماه این نقشه به دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تقدیم شد تا در صحن شورا بررسی و تصویب شود که الحمدلله در اردیبهشت‌ماه به تصویب شورا رسید. دلیل تصویب در شورا نیز این بود که نقشه در یک مرجع بالاتر از وزارت آموزش و پرورش به تصویب برسد تا با تغییر مدیران ارشد و میانی آموزش و پرورش، آسیب کمتری به اجرای سند تحول وارد شود.
اکنون مهم آن است که این نقشه را در عمل پیاده کنیم. ما هنوز در آغاز راه اجرای سند تحول قرار داریم و تنها مزیتی که نسبت به گذشته داریم این است که دقیقا می‌دانیم برای هر پروژه دقیقا باید در چه زمانی، چه شاخصی را محقق کنیم و این تحقق باید توسط کدام‌یک از واحدهای وزارتخانه پیگیری و توسط کدام واحد نظارت شود.
این هنوز آغاز راه است و به همین دلیل ‌ ‌ مقام معظم رهبری فرمودند، خبر تهیه نقشه، خبر خوبی است؛ نگذارید وقفه ایجاد شود.
شایان ذکر است که علاوه بر تهیه نقشه‌راه اجرای سند تحول، اقدامات گفتمان‌سازی تحول مانند برگزاری رویداد «الف‌تا» به‌منظور شناسایی و معرفی تجارب برتر مدیران مدارس و معلمان تحول‌آفرین کشور به‌مثابه الگوها و قله‌های تعلیموتربیت در حال انجام است. همچنین از میان ۱۲۰۰استاد دانشگاه فرهنگیان و دکتر-معلمان، پس از ۲دوره حضوری و یک دوره مجازی، ۱۲۰نفر به‌عنوان مدرسان ویژه سند تحول انتخاب شدند تا ان‌شاء‌الله امسال معلمان سراسر کشور را با هدف آشنایی با الگوی مدرسه تراز سند تحول آموزش دهند.

کد خبر 849603 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش آموزش کشور

دیگر خبرها

  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • اجرای «سند تحول بنیادین» اولویت آموزش و پرورش باشد
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد